HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

HOŞ GELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

Allahu Teala Bakara Sûresi 185. âyeti kerimede ; "(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur'an'ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah'ı yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir." buyurmaktadır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v); İbni Ömer'den (r.a.) rivayet edilen hadis-i şerifinde şöyle buyurdu:

"İslâm beş temel üzerine bina kılınmıştır: Allah'tan başka ilâh olmadığına ve Hz.Muhammed'in Allah'ın Resulü olduğuna şahitlik etmek. Namazı dosdoğru kılmak, zekâtı hakkıyla vermek, Allah'ın evi Kâbe'yi haccetmek ve Ramazan orucunu tutmak." (Buhârî, Îmân 1, 2, Tefsîru sûre(2) 30; Müslim, Îmân 19-22)

Ramazan Ayımız tüm İslam alemine hayır, mutluluk, barış ve sağlık getirsin. Allahu Teala bizleri nice Ramazanlara, bayramlara ulaştırsın. En kısa zamanda sevdikleimizle iftar yapabileceğimiz, Camilerimizde cemaatle omuz omuza Teravih Namazımızı kılacağımız Ramazanlara ulaştırsın inşallah.

Ramazan-ı Şerifimiz mübarek olsun



14.04.2021 1200

14-04-2021