ALTERNATİF EĞİTİM METODLARI - METAVERSE

Okulumuzda İngilizce öğretmeni olan Gönül Kavuzkoz öğrencileriyle başladığı bu yeni eğitim metodu hakkında  okulumuz öğretmenlerine çevrimiçi tanıtım yaptı. Bu programda WEB 3. 0 aracı olan spatial teknolojisi ile derslerimizi zaman ve mekan sınırlaması olmadan keyifli hale getiriyoruz.

Klasik iki boyutlu çevrim içi ortamlarda öğrenciler, sadece bir fotoğraf ve kullanıcı adı, pasif şekilde dersi dinliyorlar, hatta isteyenler kameralarını bile kapatıyorlar. Aslında ortamda bulunmuyorlar, sadece duyuyorlar. İki boyutlu sanal dünyada, olayların ve sınıfların içine girilemiyor ve dışardalık hissi çok yaşanıyor. Spatial gibi üç boyutlu metaverse ortamında ise öğrencilerin hem kendilerinin hem sınıf arkadaşlarının ve hem öğretmenlerinin avatarı var. Bu şekilde de öğrencilerimiz hem eğleniyor hem pratik yapıyor hemde teknolojinin gerisinde kalmadan kullanmayı öğreniyor.

Bu projeyi hayata geçiren Gönül Kavuzkoz hocamıza teşekkür ederiz.

20.05.2022 229

20-05-202220-05-202220-05-202220-05-202220-05-2022